وبلاگ

دستگاه جوش بدون الکترود چگونه کار میکند

کار با ابزار جوش

یک از لوازم جوش الکترود دستگاه جوش بدون الکترود است، از انواع دستگاه‌های جوش کاری به شمار می‌رود که بیشترین کاربرد را در صنایع متنوع به خود اختصاص داده است. امروزه برای عملیات جوش کاری فلزات متنوعی اعم از آهن، فولاد و… از این دستگاه بی نظیر استفاده می‌کنند. این نوع از دستگاه‌ها امروزه برای جوش دادن و یا اتصال دو فلز به یکدیگر کاربرد دارد که کار با دستگاه جوش بدون الکترود بسیار راحت و ساده خواهد بود. یکی از اصلی ترین ویژگی‌هایی که می‌توان برای این دستگاه بیان کرد آن است که شما برای جوش کاری و اتصال فلزات به یکدیگر دیگر نیازی به سیم جوش و یا الکترودهای جوش کاری نخواهید داشت.

 آشنایی-با-انواع-دستگاه-جوش

دستگاه جوش بدون الکترود چیست؟

دستگاه جوش بدون الکترود نمونه خاصی از دستگاه جوش کاری به شمار می‌رود که دارای فناوری‌های خاصی در تولید خود می‌باشند. امروزه این دستگاه یکی از شناخته‌شده‌ترین دستگاه‌های جوش کاری در سراسر جهان به شمار می‌رود و توانسته است بیشترین میزان مصرف را در صنایع متنوع از آن خود کند. این دستگاه دارای نمونه‌ها و مدل‌های بسیار متنوعی دارد که هر یک از آن‌ها برای فعالیت و زمینه خاصی کاربرد دارند که به صورت حرفه‌ای استفاده می‌شوند.

همان طور که در بالاتر نیز به این نکته اشاره کردیم این دستگاه برای جوش دادن دو قطعه فلز به یکدیگر نیازی به الکترود و سیم جوش نخواهد داشت و تنها با استفاده از قوس الکتریکی ایجاد شده می‌تواند دو قطعه را به راحتی به هم متصل کند. همین امر نیز باعث شده است که کار با دستگاه جوش بدون الکترود بسیار ساده‌تر از دیگر دستگاه‌های جوش کاری تلقی شود. علاوه بر این موضوع نیاز نبودن به سیم جوش و الکترود باعث شده است که فعالیت جوش کاری با دقت بالاتری صورت گیرد و فلزات به خوبی به یکدیگر متصل شوند.

نحوه کار با دستگاه جوش بدون الکترود

نحوه کار با دستگاه جوش بدون الکترود با توجه به نوع دستگاه برای اتصال فلزات به یکدگر تفاوت خواهد داشت. هر یک از دستگاه‌های جوش بدون الکترود دارای مراحل متنوعی برای جوش کاری صفحات فلز هستند. اما به صورت کلی کار با دستگاه جوش بدون الکترود بسیار ساده خواهد بود و دارای مراحل کلی زیر می‌باشد:

  • در مرحله اول قطعات مورد نظر برای جوش کاری باید برش خورده و تمیز شده باشند و آماده جوش کاری شده باشند
  • سپس با توجه به نوع دستگاه و ضخامت قطعات باید سرعت، ولتاژ و… را به صورت دقیق تنظیم کنید.
  • با روشن کردن دستگاه بعد از تنظیم‌های مورد نیاز، جریان الکتریکی برای جوش دادن دو قطعه فلزی به یکدیگر آغاز می‌شود
  • با ایجاد جریان الکتریکی در دستگاه و قرار گرفتن قطعات در قوس الکتریکی شما شاهد حرارت بسیار بالایی خواهید بود که فرایند جوش کاری را ایجاد می‌کند
  • بعد از اتمام مراحل جوش کاری قطعات شما باید قطعات جوش خورده را در دمای استاندارد قرار دهید تا سرد شوند، این امر باعث ایجاد مقاومت و استحکام بالای جوش کاری می‌شود.

دستگاه جوش

مزایا و معایب دستگاه جوش بدون الکترود

دستگاه جوش بدون الکترود به عنوان یک روش نوین و جدید بر پایه فناوری هوشمند تولید شده است که بر خلاف جوش کاری به روش سنتی بدون هیچ گونه الکترود و یا سیم جوش صورت می‌گیرد. همین امر نیز باعث ایجاد مزیت‌های بی شماری برای این دستگاه شده است. برخی از مزایای دستگاه جوش بدون الکترود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم نیاز به الکترود

در این نوع از دستگاه‌های جوش کاری کاربر دیگر نیازی به استفاده از سیم جوش و یا الکترود برای اتصال قطعات به یکدیگر نخواهد بود. این امر باعث کاهش هزینه‌های مصرفی، کاهش زمان صرف شده برای تهیه و تعویض الکترودها می‌شود.

  • کاهش صدمات

این دستگاه به دلیل عدم استفاده از الکترود برای جوش کاری بدون شک صدمات بسیار کمتری را برای قطعات فلزی به بار می‌آورد. به زبان ساده‌تر این فرایند باعث کاهش زنگ زدگی قطعات، کاهش خوردگی قطعات فلزی، افزایش عمر طولانی مدت قطعات می‌شود.

  • کاهش تولید دود و گازهای خطرناک

در دستگاه جوش بدون الکترود شما شاهد هیچ الکترود منفذی نخواهید بود؛ همین امر نیز باعث می‌شود که دستگاه از خود دود و یا گازهای خطرناک تولید نکند.

  • جوشکاری دقیق

این دستگاه به دلیل استفاده از فناوری روز دنیا باعث می‌شود که جوش کاری قطعات فلزی به یکدیگر با دقت بالاتری صورت گیرد. این دستگاه به کاربران این اجازه را داده است که قطعات با ضخامت و اندازه‌های متنوع را به راحتی به یکدیگر اتصال دهند.

  • اقتصادی‌ و سریع‌تر

این دستگاه به دلیل کاهش هزینه‌های تهیه و تعویض الکترود در جوش کاری بسیار سریع‌تر و اقتصادی‌تر تلقی شده است.

کار با دستگاه جوش بدون الکترود بدون شک مانند دیگر دستگاه‌ها دارای معایب مختص به خود می‌باشد. برخی از محدودیت‌های کار با این دستگاه و معایب آن عبارت‌اند از:

  • داشتن هزینه بالای استفاده

استفاده از این دستگاه معمولاً هزینه بالایی خواهد داشت. این دستگاه به دلیل آن که به صورت پیشرفته‌تر تولید شده‌اند و در تولید آن از فناوری‌های جدید استفاده کرده‌اند ممکن است هزینه‌های بیشتری را در مقایسه با دستگاه‌های جوش با الکترود داشته باشند.

  • پیچیدگی و سخت بودن استفاده از آن

استفاده از این دستگاه نسبت به دستگاه‌های جوش کاری سنتی ممکن است پیچیدگی بیشتری را به همراه داشته باشند. استفاده از دستگاه جوش بدون الکترود نیازمند به تجهیزات خاصی اعم از سیستم‌های کنترل کننده و منبع تغذیه می‌باشد. در نتیجه کار با دستگاه جوش بدون الکترود نیازمند به آموزش و مهارت خواهد بود.

  • حساسیت به گردوغبار

این دستگاه‌ها دارای حساسیت بسیار بالاتری به شرایط محیطی می‌باشند. برای داشتن عملکرد بهینه‌تر دستگاه شما باید شرایط مورد نیاز محیطی اعم از دمای مشخص، عدم وجود ذرات گردوغبار و دیگر آلاینده‌های محیطی را فراهم کنید. در بسیاری از موارد برای کار با دستگاه جوش بدون الکترود نیازمند به استفاده از غلاف محافظ خواهید بود.

  • محدودیت در جوشکاری مواد خاص

این دستگاه ممکن است برای جوش کاری برخی از قطعات دارای محدودیت باشند. به عنوان مثال در صورتی که جوش کاری فلزات با خاصیت هدایت الکترونیکی پایینی را لازم داشته باشید بدون شک این دستگاه قادر به انجام ین کار نخواهد بود.

  • نیاز به تجهیزات جانبی

شما برای کار با دستگاه جوش بدون الکترود نیازمند به تجهیزات جانبی خاصی خواهید بود. به عنوان مثال شما باید سیستم خنک کننده، منبع تغذیه خاص برای دستگاه، دستگاه‌های کنترل و نظارت را برای استفاده از دستگاه خریداری کنید. این تجهیزات بدون شک هزینه‌های بیشتری را برای شما به همراه خواهند داشت.

دستگاه جوش

نکات ایمنی هنگام کار با دستگاه‌های جوش بدون الکترود

قبل از کار با دستگاه جوش بدون الکترود باید نکات ایمنی را در نظر داشته باشید تا در سلامت کامل خود و اطرافیان و همچنین افزایش عمر دستگاه بتوانید جوش کاری را انجام دهید. برخی از این نکات عبارت‌اند از:

  • حفظ ایمنی شخصی

در هنگام کار با دستگاه یکی از اصلی ترین موارد حفظ ایمنی شخصی می‌باشد، در نتیجه در این راه بهتر است از عینک ایمنی، دستکش‌های ایمنی، لباس کار و ماسک جوشکاری استفاده کنید.

  • بررسی دستگاه

قبل از شروع به فعالیت جوش کاری بهتر است وضعیت سالم بودن کابل‌های دستگاه را به خوبی مورد بررسی قرار دهید و در صورت لزوم آن‌ها را تعویض و یا تعمیر کنید.

  • استفاده از روکش ضد آب برای دستگاه جوش بدون الکترود

در صورتی که شما قصد دارید برای مدت زمان طولانی از این دستگاه استفاده نکنید برای افزایش عمر دستگاه و جلوگیری از خرابی‌های جبران ناپذیر بهتر است از روکش‌های ضدآب استفاده کنید.

  • حمل و نقل ایمنی

در صورتی که شما قصد حمل و نقل دستگاه جوش بدون الکترود را دارید بهتر است از بروز ضربه به دستگاه جلوگیری کنید. همچنین در این راه بهتر است دقت داشته باشید که انبرها به یکدیگر برخورد نکنند.

  • انتخاب و تنظیم مناسب

با توجه به شدت جریان دستگاه خود شما باید طول، سایز، کابل با قطر مناسب برای خروج و ورود را انتخاب کنید.

  • استفاده از آب ممنوع

به هیچ عنوان از آب به عنوان یک ماده خنک کننده استفاده نکنید، زیرا استفاده از آن تنها باعث پاشیده شدن بر روی نقطه جوش می‌شود و باعث کاهش استحکام می‌شود.

ویژگی‌های دستگاه جوش بدون الکترود:

دستگاه جوش بدون الکترود دارای ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • نوع فناوری

همان طور که گفته شد این دستگاه دارای انواع متنوعی می‌باشند. در هر یک از این مدل‌ها از فناوری‌های متنوعی اعم از جوشکاری لیزری، جوشکاری الکترون و یا جوشکاری پلاسما استفاده شده است.

  • توان خروجی

این دستگاه‌ها دارای توان خروجی متنوعی هستند که با توجه به نوع و کاربرد آن‌ها تنظیم می‌شود. برخی از دستگاه‌ها به دلیل داشتن توان خروجی بالاتر برای جوش کاری قطعات ضخیم و قدرتمند مناسب خواهند بود.

  • کنترل و تنظیمات

دستگاه جوش بدون الکترود دارای قابلیت کنترل و تنظیم پارامترهای جوش کاری اعم از سرعت پالس، شدت برق و.. می‌باشد. همین موضوع کار با دستگاه جوش بدون الکترود با به شدت راحت‌تر کرده است.

  • قابلیت پیکربندی

برخی از دستگاه‌ها دارای قابلیت پیکر بندی و اتصال به سیستم خارجی اعم از کنترل کامپیوتری، ربات‌های جوشکاری و سیستم اتوماسیون را دارند.

  • اندازه و وزن

شما می‌توانید با توجه به کاربرد دستگاه آن‌ها را در اندازه‌ها و وزن‌های متنوعی خریداری کنید. اندازه و وزن دستگاه باید با توجه به محیط کار و نیاز کاربرد انتخاب شود.

  • کاربردها

دستگاه جوش بدون الکترود در صنایع متنوعی اعم از هوایی، خودروسازی، دریایی، فضایی، الکترونیک و… قابل استفاده خواهد بود.

از کارآمدترین دستگاه‌های جوشکاری در دنیای امروزه می‌توان به انواع دستگاه جوش بدون الکترود اشاره کرد. این دستگاه به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصر به فردی اعم از کیفیت بلای جوشکاری، سرعت بالای عملکرد دستگاه، سیستم محافظتی خودکار، قلیایی بودن دستگاه، قابلیت جوش با الکترودهای اسیدی و… باعث شده است که در مقایسه با دستگاه‌های جوشکاری سنتی کاربرد بسیار گسترده‌تری داشته باشند. به دلیل استفاده از متدهای روز دنیا و فناوری منحصر به فرد باعث شده است که کار با دستگاه جوش بدون الکترود بسیار راحت‌تر از قبل فراهم شود.

درنهایت در صورت نیاز هر ابزار جوش و برش متناسب با نیاز شما، میتوانید از شایق ابزار نیز دیدن کنید.

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *